Σεφ Εύη Χιώτη, σταθερή αξία στην ζαχαροπλαστική αλλά και στην μαγειρική

Κάθε φορά πού γνωρίζω  μια καταξιωμένη συνάδελφο στην γαστρονομία, νιώθω μια έξαρση και υπερηφάνεια  που και εγώ διάλεξα να ασκήσω το επάγγελμα της μαγειρικής.   Ειδικά, όταν πρόκειται για μία σεφ σαν την Εύη Χιώτη που έχει αφοσιωθεί με την καρδιά της στην παγκόσμια γαστρονομία τότε πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να την γνωρίσετε και εσείς.

Στα βραβεία του Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® για το 2020, η Εύη Χιώτη ανακηρύχτηκε η πρώτη Ελληνίδα σεφ που έλαβε το χρυσό μετάλλιο.  “Ο οργανισμός  των Πρεσβευτών της Γεύσης για την Παγκόσμια Γαστρονομία® θέτει το έδαφος για μια νέα εποχή στην παγκόσμια γαστρονομία! Αξιότιμα ​​μέλη της οργάνωσης Ambassadors of Taste® συνεργάζονται για να σφυρηλατήσουν λύσεις για την επίτευξη βιώσιμης γαστρονομίας. Η πολιτιστική ανταλλαγή, η γαστρονομική κληρονομιά και η διατήρηση της τοπικής παράδοσης είναι μέρη της δήλωσης αποστολής της. Η ιδέα μιας ενιαίας παγκόσμιας γαστρονομίας με ευγνωμοσύνη στην κληρονομιά και την τοπική παράδοση όλων των χωρών ξεχωριστά, καθώς και βασικές αξίες ως περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ανθρωπιστική βοήθεια, αντικατοπτρίζονται στη φιλοσοφία της”. (www.ambassadorsoftaste.com/about/4594666471)

Η σεφ Εύη Χιώτη γεννήθηκε και ζει στην Κύπρο.  Ως chef de cuisine and patisserie ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Γαλλία όπου δραστηριοποιείται σε εξειδικευμένες  έρευνες που αφορούν την γαλλική κουζίνα.  Εκεί έγινε μέλος του συλλόγου “Les Taques Francaises” που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με στόχο την διεθνή προώθηση της γαλλικής γαστρονομίας και την υπεράσπιση ποιοτικών και ΠΟΠ προϊόντων σε όλο τον κόσμο.

Μέσα από την πολυβραβευμένη πορεία της στην ζαχαροπλαστική και στην μαγειρική, η σεφ Εύη βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση για βελτίωση της γαστρονομίας μέσα από στοχευμένες σπουδές και έρευνες πάνω στις νέες τάσεις του επισιτισμού. (https://www.greektastebeyondborders.com/listing/evi-chioti/ )  Σημαντικό ρόλο για την ίδια παίζει η κουλτούρα της κοινωνίας όσον αφορά την γαστρονομία.   Από αυτή την κουλτούρα ρέει και ο σεβασμός της για την Αρχαία Ελληνική και Κυπριακή κουζίνα και το κοινό σύστημα αξιών των δύο λαών.   Είναι η ιδιοκτήτρια του “Fleurie Patisserie”   και συνεταιρικά δημιούργησε το οικογενειακό εστιατόριο “La Maison Fleurie“  και τα δύο στην Λεμεσό της Κύπρου με σκοπό την υψηλή γαστρονομία και πάντα με έμπνευση την δική της ερμηνεία της Γαλλικής  κουζίνα.  Τα περισσότερα πιάτα της χαρακτηρίζονται για την απλότητα της παρουσίασης του φαγητού με μια μινιμαλιστική διάθεση, χωρίς να στερείται της πολυπλοκότητας της γεύσης.  Τα μελλοντικά σχέδια της σεφ Εύης οδηγούνται απο την συνεχή έρευνα και δημιουργία συνταγών που θα παντρεύουν την Αρχαία Γαστρονομία με την σημερινή Μεσογειακή κουζίνα. 

Τον Ιούλιο του 2021 ήταν παρούσα στο  3ο Συνέδριο των Πρεσβευτών της Γεύσης για την Παγκόσμια Γαστρονομία, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα.  Ο ρόλος της εκεί,  υπόσχεση σημαντική : “να υποστηρίξει την κοινή παγκόσμια γαστρονομική κληρονομιά, να προστατεύσει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων, να μεταδώσει και να διατηρήσει την παράδοση και τις αρχαίες μαγειρικές μεθόδους και τεχνικές, την προώθηση και βελτίωση των τοπικών εποχικών και ποιοτικών προϊόντων που συμβάλλουν σε μια παγκόσμια φιλοσοφία για ‘καλύτερη ζωή’ των ανθρώπων και μια ‘αειφόρο’ κουζίνα”. (https://www.facebook.com/evi.chioti.1/posts/976795399763694

Δημοσιεύτηκε από τον Cheffie4U

Η Έφη Νόιφελτ, δηλ Cheffie4U, είναι μια Ελληνίδα σεφ με διεθνή πορεία στην μαγειρική. Η παραδοσιακή Ελληνική είναι η αγαπημένη της κουζίνα η οποία περιλαμβάνει όλες τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδος. Η ίδια λάτρεψε την τέχνη της αρχικά απο την Ελληνίδα μητέρα της και την γιαγιά της. Στην επαγγελματική της πορεία την εμπνέει η ΝΟΣΤΙΜΙΑ και καταλαβαίνει ότι και αυτή η λέξη χαρακτηρίζει την μητριαρχική μαγειρική, δηλαδή την αγάπη, την υγειηνή διατροφή, την ευαισθησία και την λεπτομέρεια που ολοκληρώνουν ένα γεύμα στο τραπέζι για την οικογένεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: